Nästan klart!

Arbetet har runnit på bra i helgen, nu kan jag snart flytta in grejerna i lägenheten. Har målat golvlisterna i vardagsrummet idag så det rummet är helt klart. I sovrummet och hallen ska det bara upp golvlister sen är det klart.
I köket är det lite arbete kvar. Bänkskivan ska skruvas fast, det ska kaklas, lite snickerier ska göras runt inbyggnadsskäpet för ugn och micro, lister och socklar ska upp, häll, ugn, micro, diskmaskin och blandare ska kopplas in, luckorna ska på omlackning och en ny fläkt ska installeras.

Klart






Köket

Nu börjar det hända lite grejer i lägenheten, skåpluckorna är bortmonterade, skåpen som ska bytas i köket är bortplockade, köket är målat (väggfärgen tog slut så jag målade väggarna med takfärg), golven börjar komma på plats och bänkskivan är håltagen.

Får lite hjälp av farsan under helgen och tur är nog det för det är snart dags att flytta in.







rörigt!


Golv

Nu har jag handlat lite mer grejer. Valde tillslut ett ganska mörkt golv från Bauhaus som kostade 159kr/kvm.
Men det är svårt att välja golv, finns så otroligt många att välja mellan. Var ute och kollade på golv minst tre gånger.
Hittade en blandare på Biltema för 699kr och köpte lite tillbehör till diskbänken som jag missade förra gången.

Golv, stegmatta och verktyg 4691kr Bauhaus
Blandare, roller 718kr Biltema
FIXA håltagningsverktyg, Bottenventil/vattenlås 292kr IKEA

Saldo: -15036kr

159kr/kvm


Köket

Hittade en blandare på Biltema idag som jag tror får duga. Tror även att jag har spacklat köket för sista gången. Imorgon blir det nog lite målning. Rev även bort diskbänken och gamla bänkskivan idag.


Diskbänk

Var och handlade lite grejer idag, blev en Boholmen inbyggnadsdiskbänk från IKEA och lite andra småsaker som kommer behövas. Skulle köpa blandare också men IKEA hade så fruktansvärt fula blandare. Jag ska ju bara spola vatten med den så den behöver ju inte se ut som en rymdraket och kosta över 1000kr. Ska åka förbi Jula och Biltema imorgon och se om de har nå enklare modeller till ett vettigare pris.

Dagens shopping gick på 990kr vilket innebär att jag gjort av med 9335kr hittils. Snart dags att köpa kakel, fläkt och golv.

Saldo: -9335kr

Två veckor

Nu har det gått två veckor sen jag fick nyckeln och jag sitter fast i köket. Fick Några stora hål i väggen när jag rev kaklet så nu håller jag på att spackla igen hålen. Det innebär att jag får spackla och sen vänta tills nästa dag innan jag kan slipa och spackla igen.. Men förhoppningsvis är det bara en vända kvar!









Köket

Tapeterna höll på att lossna i nästan varje skarv så nu har jag fått skära bort allt som satt löst och spacklat. Har börjat riva ner kaklet också men fick avbryta det för jag förde sånt liv och klockan började bli mycket, vill ju inte bli ovän med grannarna redan nu!

Under renovering

Under renovering

Köket

Nu drar vi igång med köket! Det är smaklöst gult med tapeter som håller på att lossna. Tänkte behålla skåpstommarna renovera luckorna, sätta nya handtag, nytt kakel, ny bänkskiva, ny blandare, inbyggd häll, ugn och micro. Fäkten ska också bytas men det är ett knepigt kapitel som jag inte riktigt löst än.

Innan renovering

innan renovering

Innan renovering

Vad fan ersätter man den här pjäsen med?

Trallen klar!!

Nu är äntligen trallen klar och jag har skapligt ont i knäna och ryggen, men det var det värt!








Bygga trall på balkong

Nu har jag börjat byggandet av min trall på balkongen. Det blir en väldigt enkel konstruktion. Lägger sju reglar 45x95 ut från väggen och fyller på med 28x95 på tvären med ett mellanrum på ca 3-5 mm. Anledningen till att jag använder så tjockt virke är att de var uppkapade i lämpligaste längder på Byggmax, sen hade 10cm att bygga på upp till dörren. Köpte rostfria skruvar också, så nu blir det en rejäl konstruktion som borde hålla några år.

Lånade hem en sticksåg från jobbet men glömde ta med batteriladdaren så den hade jag inte mycket hjälp av. Fick såga det mesta för hand med en slö såg och det var inte roligt, tack vare det blev jag bara halvklar men imorgon ska jag vara klar.

Före



Reglar

Halvklar

Halvklar

En vecka har gått

Nu har jag haft lägenheten i en vecka, ska nog måla taken en gång till men sen ska väggar och tak vara klara i vardagsrum, sovrum och hall. Har inte hunnit jobba något i lägenheten de senaste två dagarna men har handlat en del nya grejer. Imorgon ska jag skruva ihop en trall på balkongen.

Saldo innan de senaste inköpen: -234kr

Häll IKEA: -1695kr
Ugn IKEA: -3490kr
Högskåp för vitvaror IKEA: -860kr
Bänkskiva BAUHAUS: -955kr
Reglar 45x95 BYGGMAX: -228kr
Trall 28x95 BYGGMAX: -774kr
Trallskruv BYGGMAX: -109kr

Nytt saldo: -8345kr

Ny häll!

Nu har jag vart förbi IKEA och köpte en ny glaskeramikhäll. Det blev en FRAMTID HGC4T för 1695kr!! Ett helt fantastiskt pris, jag frågade försäljaren vad det var för fel på den eftersom den var så billig. Han sa att den hade varit betydligt dyrare från början men eftersom konkurrenterna börjat sälja riktigt billiga skithällar var de tvungen att sänka priset på den. Det var en elektroluxhäll från början men sen köpt väl IKEA upp den.

Beställde en inbyggnadsugn också. En Framtid OV5 som jag får 27:e maj.

FRAMTID HGC4T

FRAMTID OV5

Målning

Nu börjar det bli vitt i vardagsrummet, sovrummet och hallen. Allt förarbete är gjort så nu återstår det bara lite målning.

Målningen har börjat!



Svårt att täcka den gröna färgen så det blir minst en målning till..


Spisen såld!

Nu är spisen och badkaret borta och budgeten har ökat med 3200kr.
Hittils har jag handlat:
Spackel och färg  2277kr
förbrukningsmaterial 410kr
Verktyg 747kr

Så saldot är nu -234kr

Säljes

Ett badkar och en spis ligger ute på blocket för försäljning! Badkaret blev sålt för en femhundring på 5 minuter men spisen finns fortfarande kvar.

Ligger på blocket för 3000kr
Nyskick, glaskeramikhäll, grillfunktion. 3000kr


Sovrum

Medans spacklet torkar i vardagsrummet ger jag mig på sovrummet. Spacklar igen alla hål och sliter bort alla golvsocklar. Naturligtvis har plåstret som satte upp garderoberna inte kapat listerna.




Damm




Bakslag

Farsans slipmaskin gick i två delar så det var bara att dra iväg till Bauhause och köpa en ny. Lite tur i oturen att det var 25% rabatt på hela sortimentet av Black & Decker, så det blev en lyxvariant för runt 750 spänn.
Fick köpa en ny när den gamla kastade in handduken.

Full fart!

Tanken är att jag ska försöka få bort tapetskarvarna så att dessa inte syns när jag målat. Blir till att spackla, slipa, spackla, slipa...

Spackla, slipa, spackla, slipa...

Spackla, slipa, spackla, slipa...






Full fart!

Dammskydd för att inte slipdammet ska sprida sig över hela lägenheten.
Tejpade upp ett skydd så att inte slipdammet ska sprida sig över hela lägenheten.





Pappskydd över golvet
Köpte en rulle skyddspapp på biltema för 59kr som jag täckte golvet med.




Var tvungen att använda vinkelslipen för att få bort dem.
Någon jävla idiot har satt två expanderbultar i väggen som inte gick att få bort på något annat sätt än med vinkelslipen.














Arbetet igång!

Fick nycklarna i måndags så nu har jag hunnit undersöka lägenheten, planerat lite, handlat de första grejerna och satt igång arbetet.

Jag börjar med vardagsrummet och sovrummet. Golvet i vardagsrummet är ett ganska fint parkettgolv så det får vara kvar. Men de gula väggarna tänker jag inte behålla. Så där blir det att slipa, spackla och måla vitt. Var inne på att tapetsera en fondvägg men efter att ha diskuterat lite med en expert på Öbergs och kikat lite på andra vardagsrum kom jag fram till att en mörkare fondvägg bara skulle göra att rummet kändes mindre. Och rummet är litet redan nu, så det blir bara vitmålat till att börja med. Eftersom jag inte ska byta golvet låter jag golvsocklarna sitta kvar, men ska försöka fräscha upp de med lite ny färg.

I sovrummet är det gröna väggar och en ful plastmatta. Där ska jag också måla vitt, sen har jag inte bestämt mig än vad jag ska göra med golvet. Är lite sugen på att lägga in en heltäckningsmatta men en sån kostar ca 400kr/kvm och det finns kanske roligare saker att lägga de pengarna på. Det är tre stora garderober i hörnet och de får vara kvar. Har även upptäckt att det finns en till garderob inbyggd i väggen som någon täckt igen med en gipsskiva och tapetserat över. Den får nog förbli så men det känns lite tråkigt att låta en halv kvadratmeter vara outnyttjad.
Före renoveringFöre renoveringFöre renoveringFöre renovering

Projektet

Det är en tvåa på 49,5kvm i Västerås som ska renoveras. Budgeten startar på 30000kr. Mina hantverkskunskaper är begränsade men med hjälp av lite googlande ska allt gå att lösa.

RSS 2.0