Arbetet igång!

Fick nycklarna i måndags så nu har jag hunnit undersöka lägenheten, planerat lite, handlat de första grejerna och satt igång arbetet.

Jag börjar med vardagsrummet och sovrummet. Golvet i vardagsrummet är ett ganska fint parkettgolv så det får vara kvar. Men de gula väggarna tänker jag inte behålla. Så där blir det att slipa, spackla och måla vitt. Var inne på att tapetsera en fondvägg men efter att ha diskuterat lite med en expert på Öbergs och kikat lite på andra vardagsrum kom jag fram till att en mörkare fondvägg bara skulle göra att rummet kändes mindre. Och rummet är litet redan nu, så det blir bara vitmålat till att börja med. Eftersom jag inte ska byta golvet låter jag golvsocklarna sitta kvar, men ska försöka fräscha upp de med lite ny färg.

I sovrummet är det gröna väggar och en ful plastmatta. Där ska jag också måla vitt, sen har jag inte bestämt mig än vad jag ska göra med golvet. Är lite sugen på att lägga in en heltäckningsmatta men en sån kostar ca 400kr/kvm och det finns kanske roligare saker att lägga de pengarna på. Det är tre stora garderober i hörnet och de får vara kvar. Har även upptäckt att det finns en till garderob inbyggd i väggen som någon täckt igen med en gipsskiva och tapetserat över. Den får nog förbli så men det känns lite tråkigt att låta en halv kvadratmeter vara outnyttjad.
Före renoveringFöre renoveringFöre renoveringFöre renovering

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0